Poliittisesti epäkorrekti Totuus loukkaa

Suvaitsemattomuutta

  • Suvaitsemattomuutta

”Markku Huusko on sensuroiva, rasistinen ja selkeästi valehtelija vielä kaupan päälle. Häpeällistä toimintaa ukolta. Aion tuoda tämän faktan yhä uudestaan ja uudestaan esille, kunnes Markku tekee julkisen anteeksipyynnön harjoittamastaan törkeästä sensuurista ja rasismista.”

Kommenti on Anter Yasan ja löyttyy Markku Huuskon sivulta, 

Kieltämättä, minullakin nousi itsellekin pystyyn ne muutamat hiukset, joka minulla on vielä päässä.  

 

Korrektisempi ilmaisua olisi ollut vääriä mielipiteitä syrjivä ja muunneltua totuutta esiin tuotava, pöyristyvä toiminta Markku Huuskolta, (sen lisäksi hän vaati julkisen anteeksipyyntö), suomessa nyt ei olla totuttu vaatimaan anteeksipyyntö muilta, kun persuilta.

 

Anter Yasa on maahanmuuttaja Levantin alueelta, jossa keskustelukulttuuri ja itsensä ilmaisu ovat hiukan suomessa totuttua kiivaampi ja värikkäämpi.

 

Hyvin harvoin päästetään ääneen suorassa lähetyksessä TV:ssä Lähi-Idän tai Pohjois-Afrikasta kotoisin olevia koska ilmaisut ovat kutakuinkin Anter Yasan tyylisiä ja persujen kannatus saataisi nousta yli 50%.

 

Ranskassa on Charlie Hebdo niminen julkaisu, julkaisun toimitus joutui taannoin terroristisen hyökkäyksen kohteeksi.

Julkaisu on vasemmistotaustainen ja arvostele rajusti melko tasapuolisesti erisuuntaiset Aabraham uskonnot, osansa saavat niin kristinusko, juutalaisuus ja islam.

 

Terroristihyökkäyksen jälkeen EU:n valtioiden edustajat esiintyivät tekopyhäisesti sanan vapauta puolustavassa (Je suis Charlie) valokuvassa, suomi edusti Aleksander Stubb.

 

Charlie Hebdon tyylisen julkaisu tuskin suvaittaisiin suomessa lainkaan, kansankiihotus ja vihapuhesyytökset olisivat jonossa joka kerta kun lehti ilmeistysi.

 

Jotenkin minulla on syntynyt se kuva, että suomi ei ole valmis suvaitsemaan erilaisuutta, vaikka itsensä liberaaliseksi tituleeraavien korulauseessa ja tyhjä täynnä olevissa juhlapuheessa niin vaaditaan.

 

Perusnuorten twiterissa julkaisema poliittisesti epäkorrektilla tekstillä varustettu valokuvan näköiset ihmiset pitää suvaita kuvassa, mutta heitä ei suvaita päästä ääneen ainakaan suorassa lähetyksessä.

 


 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (41 kommenttia)

Käyttäjän PekkaNrnen kuva
Pekka Näränen

Anter Yasa käyttää melko värikästä kieltä, mutta ei hänen Al-taeesta kirjoittamiaan kirjoituksia olisi saanut poistaa. Samasta näkökulmasta voi tosin myös tarkastella Al-taeen aikoinaan tekemiä Facebook ym. päivityksiä, Lähi-Idästä tulevat käyttävät usein niin vahvoja ilmauksia, että meillä se helposti tulkitaan vihapuheeksi.

Muuten,miten kommentoisit sitä että oman puolueesi nuorisojärjestön etnonationalistinen johto ei pidä sinua suomalaisena, koska et ole kantasuomalainen?

Minusta sinä olet tasan yhtä suomalainen kuin minäkin ns. kantasuomalaisena olen ja PS:n nuorisojärjestö on väärässä. Ei heiltä viety valtionapua siksi että ovat persujärjestö, vaan heidän julkisuuteen tuomien kannanottojensa takia.

Käyttäjän kostiainenpertti kuva
Pertti Kostiainen

Onko sinusta se että on suomalainen jotkin hienompaa tai parempaa kuin olla vaikka belgialainen?

Käyttäjän 1 kuva
Freddy Van Vonterghem

Anoin ja sain suomen kansalaisuuden 1979, siihen aikaan oli osakeyhtiölaissa pykälä joka esti ulkomaalainen ostamasta suomalaisen yhtiön osakkeet, eli suomen kansalaisuus helpotti minun elämä ja sain ostettu perheelleni asunto.

Suoritin 1981 asevelvollisuuden ja peukutan Suomen puolesta jääkiekko-otteluissa.

Kansalaisuus tuo mukaan juridisia oikeuksia ja velvollisuuksia, saan äänestää sekä Suomen että Belgian vaaleissa, suomen alueella en voi vetoa Belgian kansalaisuuteen, Belgian alueella en voi vetoa Suomen kansalaisuuteen, muissa maissa voin käyttää se kansalaisuus mistä on eniten höytyä, esimerkiksi 1998 venäjän viisumi maksoi Belgian kansalaisella 800 markka ja suomen kansalaiselle 200 markka.

Muuten tunnepohjalla, en esitellä itseäni kansalaisuuden mukaan vain käyntikortissa lukee nimi ja yhteystiedot.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #4

Miten on mahdollista, että vielä 40 vuoden jälkeen kirjoitat suomea, joka vilisee sellaisia kielioppivirheitä, joita suomalaiset (joitain ruotsinsuomalaisia lukuunottamatta) eivät koskaan tee? Miksi kieli ei ole tarttunut?

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen Vastaus kommenttiin #34

Ala-arvoista Juha.
Olet itse asunut ulkomailla, Kiinassa mm.? Tiedät kyllä kielenopiskelusta jotain.
Jopa täällä on joskus tekstiä joka on huonompaa ja suomalaisen kirjoittamaa.

Olisit oikeastaan anteeksipyynnön velkaa Freddylle.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #35

Syynä kommenttini sisältöön on kaksi asiaa:

Kyseessä on henkilö, joka haluaa profiloitua niin persuksi kuin persu vain voi olla. Ja tässä roolissaan hän on sieltä "maahanmuuttokriittisimmästä" päästä. Kun vaikkapa Husu Hussein kirjoitaa blogin, niin jos siinä ei ole kielioppivirheitä, alkaa heti persukommenttien pukkaajien keskuudessa ilkkuminen "haamukirjoittajasta".

Toiseksi olen aidosti kiinnostunut tuosta kielen oppimisen vaikeudesta. 18-vuotias abiturientti, jonka elinikä on alle puolet siitä ajasta, kun Freddy on ollut Suomessa Suomen kansalaisena (puhumattakaan siitä, että hän on ollut täällä jo sitä aiemmin), ei pääsisi läpi ainekirjoituksesta YO-kokeissa niine virheineen, joita Freddy suoltaa lähes jokaisessa kommentissaan. Ja kuten mainitsin, kyse on virheistä, joita huonokaan suomalainen kielen hallitsija ei tee. Silmiin pistävää on partitiivi- ja akkusatiiviobjektin hallitsemattomuus, mikä on tyypillistå "ummikkosuomenruotsalaisille", mutta jota ei koskaan esiinny edes suomalaisten kadun kundien kielenkäytössä. Kukaan suomalainen ei sano "minä syön leipä ja juon maito".

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen Vastaus kommenttiin #36

Lapsellista.
Nyt piiloudut toisten typerysten selän taakse piiloon.
Jokainen vastaa omista tekemisistään ja sanomisistaan.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #36

Tuo viimeinen oli mielenkiintoista. Haluamme tai ei niin partitiivi- js skkusatiiviobjekteissa sekoaminen viittaa eliittihamppariin. Eliittihamppari on kielellisesti kouliintunut mutta valitsee rentouden ja suurpiirteisyyden juuri suomenkielen kohdalla. Eliittihampparius ja loukkaava mukakansanomaisuus on oikeistopopulismin yksi voimakas juonne.
Minustakin Freddien kielessä on jonkinlainen piirre jonka voi suomalaisena kokea vähän loukkaavaksi. Hän osaa ilmaista itseään mutta ei välitä helpoista perusoikeakielisyysasioista.

Jussi Säntti Vastaus kommenttiin #38

Objektit on eräs vaikeimmista asiaoista suomenkielessä.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #39

Varmasti jos jos tavoitteena on täysvirheettömyys. Flaaminkieliselle ne lienevät helpompia kuin englanninkieliselle
koska flamissa lienee niille vastaavuuta jonka avulla päässee pitkälle.

Käyttäjän 1 kuva
Freddy Van Vonterghem Vastaus kommenttiin #40

Vastasin Ion Mittler blogissa, joka käsitellee juuri kieliasiat ulkomaalaisille.

http://ionmittler.puheenvuoro.uusisuomi.fi/277596-...

Käyttäjän 1 kuva
Freddy Van Vonterghem

Saamelaiset ovat ainakin suomessa suomen kansalaisia, mutta etnisesti saamelaisia.

Etninen määritelmä suomalaisuudelle ei ole olemassa, kieli on melkein ainoa yhdistyvä tekijä, taas etnisesti ja geneettisesti keskiverto suomalainen on melkoinen sekoitus.

Minun toinen kansalaisuus eli Belgian, yhdistävä tekijä on kansalaisuus.
Belgian sisällä olemme äidinkielen mukaan pääasiassa ja ensisijaisesti joko Flaameja tai Valloneja, Belgialaisia olemme ainoastaan ulkomailla jossain maaottelussa.

Etnisesti ja geneettisesti Belgian asukaat ovat myös melkoinen sekoitus.

Perusnuorten etnonationalistinen siiven ulostulo, en ole ollut heidän kanssa yhteydessä joten en pysty sanomaan millä kriteereillä he määritellevät suomalaisten etnisyys.

Mutta näin minusta tuntuu pohjalta, pidän sitä omituisena.

Käyttäjän kostiainenpertti kuva
Pertti Kostiainen

Olen itse asunut pitkiä aikoja ulkomailla ja aina tunsin itseni suomalaiseksi, ei tullut mieleenikään mikään muu.
Siksi minun silmääni pisti toi kysymys, me ollaan mitä ollaan ja ollaan siitä ylpeitä, siis hyvällä tavalla.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Kirjoitat johdonmukaisesti Suomi (maan nimi) pienellä vaikka se sekä flaamin- että suomenkielen kirjoitussääntöjen vastaista. Persuilu on niin usein Suomi-vastaista.

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen Vastaus kommenttiin #14

Joku, itseäni viisaampi, on joskus sanonut että se joka puuttuu keskusteluissa kirjoitus-, lyönti- ym -virheisiin on ilkeä ihminen.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen Vastaus kommenttiin #16

Kun ei muutakaan keksi, mutta johonkin pitää puuttua.

Käyttäjän 1 kuva
Freddy Van Vonterghem Vastaus kommenttiin #14

Moi Sini, käytän tässä oikeinkirjoitusapua Word, se vaan jostain syystä automaattisesti antaa ne isot ja pienet kirjaimet, en tiede onko Word perussuomalaisten tekemä ohjelma.

Käyttäjän heke kuva
Heikki Paananen Vastaus kommenttiin #14

Parahin Sini! Suomivastainen kirjoitetaan yhteen ilman väliviivaa ja pienellä alulla.
Hyvää Juhannusta Sinille ja Freddylle! Nauttikaamme esi-isiemme luomasta perinteestä!
Hyviä löylyjä ja kuikan huutojen kuuntelua laiturin nokassa!

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #30

Kiitos. Olin tuosta epävarma. Joka tapauksessa Suomi maana isolla kirjoitettuna on niin helppo nakki että sen pienellä kirjoitus vaikuttaa halventavalta tehokeinolta.

Käyttäjän 1 kuva
Freddy Van Vonterghem Vastaus kommenttiin #32

Sini, Suomen kielen kielioppi ei ole minulla halussa.

Mutta halussa on Suomalailla ominaista lempeä vittuilu ja osaan antaa takaisin, no hard feelings.

Hyvä juhannusta myös sinulle.

Käyttäjän ollivaisala kuva
Olli Väisälä

Paljon sekaannusta aiheutuu siitä, että sanaa "suomalainen" voidaan käyttää sekä etnisyyteen että kansallisuuteen perustuvassa merkityksessä. Esim. Venäjällä tilastoidaan etnisiä suomalaisia, jotka eivät ole Suomen kansalaisia. Blogistin kohdalla kai tilanne on päinvastainen.

Etnisyyden käsite ei ole tarkkarajainen, mutta kyllä sillä on huomattava merkitys, ja joillakin sanoilla on sitäkin voitava käsitellä.

Käyttäjän 1 kuva
Freddy Van Vonterghem

Suomessa taas on kielletty etnistä rekisteri, olen joskus pohtinut, miten romani todistaa olevansa romani, kun hake Kelalta avustusta hamekankaita varten.

Vai onko tuo ilmoitusluontoinen asia, tyyliin tänään minusta tuli romani.

Asia tuli oikeastaan esillä, kun joskus 90 luvun lopulla Joensuun Skinit yrittivät saada Somalilaisten osoitetiedot, heilläkin selvisi, että sellaista etnistä rekisteri ei ole olemassa.

Venäjän passissa on merkitty Fin, ei se kovin luotettava ole, se kuuluissa Koiviston Inkeriläisten paluumuutto mahdollistava puheen jälkeen, eräs korealaisen näköinen mies pyysi paikaliselta miliisipäälliköltä vaihtamaan passissa oleva kansallisuus suomalaiseksi.

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen Vastaus kommenttiin #9

Koreassa kuulemma koulussa opetetaankin, että suomalaiset ja korealaiset ovat sukulaisia. Johtuneeko Ramstedtista?

Käyttäjän kosonenjuhapekka kuva
Juha-Pekka Kosonen

Media on tehnyt "suomalaisuudesta" itselleen kiertoilmaisun antaa lukijoille rivien välistä ymmärtää, ettei tekstissä mainittu henkilö ole välttämättä etninen suomalainen.

Kun artikkelissa korostetaan kohdehenkilön "suomalaisuutta" se useimmiten tarkoittaa Suomen kansalaisuuden saanutta henkilöä.

Sama vaikutelma saatiin aikanaan kirjoittamalla kansallispukua käyttävistä henkilöistä.

Suomalaisen kansallisiin erityispiirteisiin kuuluu oleellisesti Suomen kielen osaaminen. Suomen kansalaiselta sitä ei edellytetä.

Itselleni jokainen minulle Suomen kieltä tyydyttävästi puhuva tai suomenruotsalainen henkilö on suomalainen.

Sen sijaan minkä tahansa muun "vinkuntian" murretta puhuva voi esittää Suomen passin, mutta se ei tee hänestä suomalaista.

Belgialaisillekin oleellista taitaa olla ihmisten puhuma kieli, ei heidän ulkoinen olemuksensa.

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren

Kai se nyt jokaiselle iskee silmään minkä tason mulkvisti Huusko on, juuri kaikkea sitä mitä leikkii olla olematta, todella suvaitsematon ihminen joka ei muita kulttuureja ymmärrä laisinkaan. Anter Yasan kohdalla oikea päätoimittaja olisi mennyt dialogiin, koittanut ymmärtää sitä mitä Anter sanoo (vaikka on täysin eri mieltä itse), vähemmän oikea päätoimittaja olisi vain ignoorannut nämä kirjoitukset ja anti-päätoimittaja iskee bannilla, ei voi olla raukkamaisempaa tekoa.

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen

Kirjoitit tuossa sen mikä on oleellisinta kaikessa blogikirjoittelussa ja kommentoinnissa. Se vain tuntuu puuttuvan useimmilta jotka täällä hääräävät.
Niin kirjoittajan kuin kommentoijienkin täytyisi ensisijaisesti, ennen kuin ottavat "kynän käteensä", yrittää ymmärtää se mitä toinen tai muut ovat kirjoittaneet. Ja jos ei ymmärrä niin pyrkiä selvittämään toisen tarkoitus. Muutoinhan ns. keskustelu menee loanheitoksi puolelta toiselle ja kuten yksi kirjoitti, "sait turpiisi". Hänelle on ilmeisesti tärkeintä että "voittaa" sanailun. Asia on toissijainen seikka.

Minä väitän, (ja toivon että blogisti poistaa jokaisen henkilöön käyvän kommentin tähän kommenttiin), että, otan esimerkiksi suomalaisuuden, että suomalainen on aina suomalainen. Suomalaisesta ei tule venäläistä tai kiinalaista tai italialaista millään keinoilla. Hänestä kyllä voi tulla ko. maan kansalainen mutta ko. maalaista hänestä ei tule.
Kun ihminen on "sinut" itsensä ja juurtensa kanssa, asuipa missä tahansa muualla kuin "kotimaassaan", niin hänellä ei ole minkäänlaisia ongelmia kansalaisuuden tai etnisyyden tai minkään muunkaan vastaavan kanssa. Hän elää ja asuu "vieraassa" maassa sen maan kansalaisena ja maan tapojen ja kulttuurin mukaan, puhuu riittävän hyvin kieltä tai kenties niin hyvin että ei sen puolesta edes erotu kantaväestöstä. Ja jopa lopulta ajttelee "vieraalla" kielellä ja näkee myös unensa "vieraalla" kielellä.
Tämä kaikki aivan riippumatta siitä minkä värinen tai näköinen tai minkä uskoinen ihminen on. Suomen tataarit.
En hirveästi tiedä, mutta Suomessa tällainen ihminen on esimerkiksi Lola Odusoga. Hän ei ole joka junaan hyppäämässä rasismisyytösten kanssa. Elää täällä kuten muutkin kantaväestöön kuuluvat ja uskoisin että myös omien "etnisten" tapojensa mukaan, tästä tosin minulla ei ole mitään tietoa. Mutta miksi ei toimisi niin, miksi piilottaisi omia tapojaan? Ei sellaiseen ole tarvetta.
Sitävastoin moni muu julkisuudessa oleva, tänne jostain muuttanut tai tänne muuttaneiden lapsi, ei oikeastaan muuta teekään kuin valittaa rasismista jota Suomessa ei juurikaan esiinny. Suomessa tuskin syrjitään ihmisiä alkuperän mukaan, toki varmasti poikkeuksia esiintyy, kuten kaikessa ja kaikkialla. Sanotaan myös että "poikkeus vahvistaa säännön".
Toki sitten on myös sellaisia ressukoita jotka "huutelevat" perään hävyttömiä. Järkevä ihminen ei edes kuule niitä. Ja ne kertovat vain huutelijan omasta tyhmyydestä.
Sitten viimeiseksi, meillä on valtava lauma "rasisteja" jotka tekevät juuri sitä mitä väittävät että täällä tehdään, eli leimaavat kaikki jonkin ryhmän jäsenet joidenkin törkyturpien tai rikollisen mukaan.
Esimerkkinä, joka kerta kun lapsiraiskauksista keskustellaan, tulee automaattisesti syytökset siitä kuinka "lestatkin" (en hyväksy tuollaista nimitystä) tekevät sitä ja ovat aina tehneet. Näin he leimaavat jokaisen lestadiolaisen ja täysin syyttä.
Lopuksi vielä blogistin kommentti?

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma

Anter itsekin myönsi uusimman bannatun blogin kommenteissa, ettei Huuskon edellinen sensurointi johtunut maahanmuuttajataustasta. Hän kuitenkin väitti edelleen, että koska Huusko sensuroi myös maahanmuuttajia niin se on rasismia.

Tuo rasismisyytös perustuu siis sille, että täältä poistettujen blogien joukossa on ollut myös maahanmuuttajien blogeja. Olisikin mukava kuulla blogistilta ja kommentaattoreilta, että kelpaako tämä teille rasismin määritelmäksi?

Käyttäjän 1 kuva
Freddy Van Vonterghem

Sinänsä samat säännöt kaikille, vierastan positivinen syrjintä eli eri kohtelua ainoastaan sen takia koska on muualta muuttanut.

On sellaisiakin yksilöitä jotka näkevät rasismia vähän kaikessa joka ei mene heidän toivomuksien mukaan.

Markko Huusko on tämän alustan päätoimittaja en tiede miten nämä tekstit arvioidaan, mutta heille on oikeus päättää mitä poistetaan ja mitä julkaistaan.

Jokainen voi tehdä omat sivut jossa sitten voi itse poistaa ja julkaista mitä tykkää.

Käyttäjän magi kuva
Marko Grönroos

Vaikka Yasan kirjoituksissa on joskus hyviä huomioita ja al-Taee-paljastukset olivat tietenkin merkittäviä, hän ei valitettavasti useinkaan ole kyennyt asialliseen keskusteluun. Tyyli ei paljoa poikkea al-Taeen typerimmistä kommenteista. Yasan kirjoituksia ei välttämättä olisi poistettu jos esitystapa olisi ollut asiallisempi ja se ei varmastikaan auta, että hän alkaa rähjäämään ja nimittelemään ketään, oli se sitten päätoimittaja tai kuka tahansa.

Bannaamisesta en kauheasti valittaisi, kun Yasa on itsekin bannannut blogistaan monia kommentoijia, kuten minut.

Käyttäjän 1 kuva
Freddy Van Vonterghem

Yasa en ole tavannut kasvotusten, joten minun on vaikea arvioida minkälainen keskustelija hän olisi, nettikirjoituksesta puuttuu äänensävy ja ilmeet, itse kantapään kautta oppineena pitää olla varovainen, jos sarkasmi ja kyynisyys heitetään peliin.

Al-Taee sen sijaan olen tavannut, pidin hänet nuorena kohteliaana herrasmiehenä.

Toimin tässä meidän taloyhtiössä puheenjohtajana asuntoja noin 50, eri kansallisuuksia kymmenkunta. Joudun joskus tarkkaan kuuntelemaan mitä eräs Etelä-Amerikasta kotoisin oleva hyvin temperamenttisella rouvalla on oikeasti asiana, keskustelit venyvät usein yli tunniksi.

Käyttäjän SakariJSaarilahti kuva
Sakari Saarilahti

Markku Huuskon väittäminen valehtelevaksi rasistiksi ylittää kaikki rajat, valitettavasti. Ilmeisesti Anter Yasa uskoo, että hänen aikaisemmissa blogeissaan esille tuomat, kieltämättä ansiokkaat paljastukset oikeuttavat hånet jatkossa kirjoittamaan melkein mitä tahansa. - Eivät oikeuta, vaan samat säännöt koskevat niin häntä kuin kaikkia muitakin kirjoittajia.

Hyvää Jussia kaikille!

Käyttäjän SakariRajamaki kuva
Sakari Rajamäki

"Markku Huuskon väittäminen valehtelevaksi rasistiksi ylittää kaikki rajat, valitettavasti. Ilmeisesti Anter Yasa uskoo, että hänen aikaisemmissa blogeissaan esille tuomat, kieltämättä ansiokkaat paljastukset oikeuttavat hånet jatkossa kirjoittamaan melkein mitä tahansa. - Eivät oikeuta, vaan samat säännöt koskevat niin häntä kuin kaikkia muitakin kirjoittajia"

Tämä ei ole mitenkään yllättävää käytöstä Yasalta. Kun kurdimielenosoittajat pahoinpitelivät heitä kuvaamaan tulleita ihmisiä Yasan mielestä pahoipitelyt olivat ihan oikein, koska kuvaajat olivat kuulemma provosoineet mielenosoittajia.

Käyttäjän SakariJSaarilahti kuva
Sakari Saarilahti

Freddy Van Vonterghem, olisi hyvä laittaa ensimmäisen lainausmerkeissä olevan kappaleen perään lähdeviittaus. Nopea lukija voi saada kirjoituksestasi väärän käsityksen, varsinkin jos ei ole tutustunut Anter Yasan kirjoituksiin.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Anter Yasa kaivoi ihan itse oman banninsa.

Tämä on kaupallinen sivusto, ja jos aloitat säännöllisen päätoimitajajahdin niin lopputulos on selvä.

Kuvitteleeko joku, että Huusko tässä jotain hävisi?

Kyllä se häviäjä oli Yasa, jonka näkyvyys melko suositulla sivustolla kuoli lopullisesti.

Käyttäjän tapiosimonen kuva
Tapio Simonen

PERUSSUOMALAISTEN VAINOAMINEN JATKUU, MUTTA KANNATUS (yli 20 prosenttia!) NOUSEE KOHISTEN!

PROFFAN BLOGISTA LAINATTU

http://professorinajatuksia.blogspot.com/2019/06/p...

”Perussuomalaisten nuorten valtionavustus kuluvalle vuodelle peruttiin vaalien alla julkaistun twiitin seurauksena. Viestissä oli kuva maahanmuuttajaperheestä ja teksti "äänestä perussuomalaisia, jotta Suomen tulevaisuus ei näyttäisi tältä". Päätöksen teki opetus- ja kulttuuriministeriö.

Näin tuli linjatuksi se, ettei Suomen hallintokoneisto hyväksy mielipiteitä siitä, miltä suomalaisen katukuvan pitäisi näyttää tulevaisuudessa. Tätä perusteltiin sillä, ettei järjestö noudattanut twiitissään nuorisolakia, jonka "tavoitteena on muun ohella edistää nuorten yhdenvertaisuutta ja tasa-arvoa sekä oikeuksien toteutumista".

SUOMEN UUSKOMMUNISTINEN HALLITUS ON KUIN ENTINEN NEUVOSTOLIITTO TAI NYKYINEN PUTININ VENÄJÄ!!

Puheenjohtaja Jussi Halla-aho (ps) otti tapaukseen kantaa eilen. Hänen mukaansa päätös on kohtuuton yksittäisestä typerästä twiitistä ja käytännössä lopettaa puolueen nuorisojärjestön toiminnan.

Hänen mukaansa jo maksetun avustuksen takaisinperintä on myös laitonta, koska rahoja ei ole käytetty nuorisolain vastaisesti vaan normaaleihin järjestötoiminnan kuluihin. Siksi hän kehotti nuorisojärjestöä viemään asian oikeuteen.

Toki Halla-aho moitti myös puolueensa nuorisojärjestöä siitä, että sen jotkut toimijat kerta toisensa jälkeen "syöttivät vastustajan lapaan ja kaikin tavoin pahensivat tilannetta". Siksi hän kannusti järjestön enemmistöä palauttamaan toiminnan yhdistysdemokratian suomin keinoin emopuolueen linjan mukaiseksi.

KOMMUNISTIEN PERILLISET RIEHUVAT MIELIN MÄÄRIN ILMAN SEURAUKSIA

Tässä tilanteessa on hyvä verrata perussuomalaisten nuorten twiittiä esimerkiksi Vasemmistoliiton nuorisojärjestön taannoiseen osallistumiseen G20-maiden vastaisiin - jo etukäteen väkivaltaisiksi muuttuviksi tiedettyihin - mielenosoituksiin Hampurissa. Mikäli väkivallan tukeminen ei ollut - kuten minusta on itsestään selvää - nuorisolain mukaista toimintaa, miksei kommunistien perillisten järjestöltä peritty takaisin sen saamia avustuksia”?

LUE Lisää: https://www.tapionajatukset.com/37786

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen

Eihän korppi korpin silmää noki.

Käyttäjän 1 kuva
Freddy Van Vonterghem

Ei ollut kovin fiksu julkaista tuon järjestön virrallisella tilillä, kohu joka tästä syntyi on myös kohtuuton.

Tuskin olisi noteerattu jos vasemmisto olisi julkaisut saman kuvan ja teksti jos haluatte lisää väriä katukuvaan äänestäkää meitä.

Käyttäjän tapiosimonen kuva
Tapio Simonen

PS-Nuoret julkaisi ministeriön kirjeen: ”Avustuksen eväämisen taustalla on muitakin syitä kuin ne, jotka on mainittu julkisuudessa”

https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/283761-ps-nuoret-...

Perussuomalaiset Nuoret julkisti perjantaina opetus- ja kulttuuriministeriön (OKM) kirjeen, jossa kerrotaan päätöksestä nuorisojärjestön tuen peruuttamisesta ja tänä vuonna jo maksetun tuen takaisin perimisestä. 

Käyttäjän 1 kuva
Freddy Van Vonterghem

Tunnen nuorisojärjestön entisiä jäsenistä, ikä yläraja 35 v.

Ei riittää minulla asiantuntemusta, en myöskään tiede miten nuorisojärjestö on määritellyt etnisyys, vai onko termi käytetty ainoastaan sen takia että se kuulostaa julkilausumassa hyvältä.

Joten hyvä lakimies voisi tutkii asia ja selvittää onko valitutukselle tai oikaisulle edes perusteet.

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen

Henkilökohtaisesti en halua verorahojani jaettaviksi minkään puolueen broilerihautomolle.

Toimituksen poiminnat