Poliittisesti epäkorrekti Totuus loukkaa

Tulorajat eivät koske Suomen kansalaisia

Maahanmuuttaja voi hakea Suomen kansalaisuuden, ei tämä Suomen kansalaisuus niin kamala ole, että ei voisi uhrautua jos perhe täyttyy saada Suomeen.

Tämä nyt tikun nokalla nostettu yksitäistapaus olisi voinut hakea kansalaisuuden ajat sitten.

Migrin sivulta poimittu.

”Keneltä toimeentuloa ei edellytetä?

Turvattua toimeentuloa ei edellytetä

syntyperältään suomalaiselta ja hänen perheenjäseneltään

Suomen kansalaisen perheenjäseneltä ja tämän alaikäiseltä naimattomalta lapselta

Suomen kansalaisen muulta omaiselta

kansainvälistä suojelua saaneen perheenjäseneltä, jos perhe on muodostettu ennen perheenkokoajan Suomeen tuloa

kansainvälistä suojelua saaneen muulta omaiselta.

Toimeentuloedellytyksestä voidaan poiketa myös, jos siihen on poikkeuksellisen painava syy tai lapsen etu vaatii sitä. Jos sinulta ei mielestäsi pitäisi edellyttää turvattua toimeentuloa, liitä oleskelulupahakemukseesi tarvittavat perusteet ja selvitykset.”

Tietysti jos miespuolinen hakee Suomen kansalaisuuden ale kolmekymppisenä, hän joutuu suorittamaan Suomessa asepalveluksen, ei sekään omien kokemusten perusteella niin kamala ole.

Ja aina voi heittäytyä Jehovan todistajaksi silloin siitäkin välttyy.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

6Suosittele

6 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (9 kommenttia)

Käyttäjän hietanenkaija kuva
Kaija Hietanen

Minusta se, että asiat laitetaan kaikista kalliista oikeusasteista läpi, ja värvätään lehdistö ja some taistelemaan puolestaan, ennenkuin edes harkitaan muita vaihtoehtoja, osoittaa piittaamattomuutta valtion säännöistä ja haluttomuutta integroitua valtioon, missä haluaa elää. Jos tällaista puolustellaan, puolustellaan myös sitä, että sääntöjä ei tarvitse noudattaa, ja että integraatio ei ole tarpeellista. Se ei ole hyväksi maan koheesiolle.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Taitaa olla aika pitkässä puussa se Suomen kansalaisuuden saaminen eikä aina suinkaan varmaa. Mistä edes tiedämme vaikka hän olisi sitä anonutkin.

Ja siinä vaiheessa, kun karkoituspäätös on tehty ja toimeenpanoon on vain viikko aikaa, on hurskastelua puhua "integraatiosta" ja "koheesiosta". Hukkuva tarrutuu vaikka oljenkorteen, tässä tapauksessa someen ja kaikkeen muuhun mahdolliseen.

Käyttäjän 1 kuva
Freddy Van Vonterghem

Viisi vuota yhtäjaksoisesti asuttava suomessa, riittävä kielitaito, ja kaikesta vaikein on se nuhteettomuusvaatimus.

Juhani Nurminen

Taitaa riittää kun maahanmuuttajalla on riittävät tulot silloin kun hakee perheenyhdistämistä. Viimeistään hyväksytyn yhdistämispäätöksen jälkeen voi olla vaikka täysin tuloton ja sosiaalitukien varassa.

Joten ongelma lienee helposti ratkaistavissa: laissa on porsaanreikä.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Eipä näyttänyt kovin helppo tuo porsaanreikä olleen, kun ei sitä voinut hyödyntää. Ja kuinka joku voisi "väliaikaisesti" saada sellaiset tulot, että niiden esittäminen "riittävänä tulotasona" Suomen tiukkapipoisille byrokraateille menisi läpi?

Käyttäjän 1 kuva
Freddy Van Vonterghem

Työnantajan toimeksiannosta, olen ulkomaalaiselle tuollaista paperilla riittävä tulotaso hoitanut.
Sai oleskelu ja työluvan.

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari Vastaus kommenttiin #6

Joka puolellahan on tulotasovaatimuksia, mm. Jenkeissä n. 29.000$ mm. 2 + 2 perheelle, vaikkei tulisi sinne kuin vuodeksi tai kahdeksi. 3 kk saa olla turistiviisumilla vapaasti.

Suomi on ollut melko löysä maa tuossa suhteessa etenkin sote-anteliaisuudessaan. Jos meillä asetettaisiin kansalaisuus (tai EU-kansalaisuus?) etuuksien ehdoksi, se helpottaisi tuloruuhkaa...

7 vuotta on pitkä aika, joten jos ei siinä ajassa täällä pääse jaloilleen, kannattaa katsella muualle tai kotimaahan ja sen lähinaapureihin.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Pieni sivuhuomautus. En yleensä nipota (ääneen) oikeinkirjoitusvirheistä mutta Suomi kuitenkin kirjoitetaan isolla alkukirjaimella.

Käyttäjän 1 kuva
Freddy Van Vonterghem

Kiitos huomautuksesta, korjattu on.

Toimituksen poiminnat